Qui Som?

L’Agrupament Escolta i Guia Cavall Bernat (AEiGCB) és una organització i/o entitat sense ànim de lucre que des del 1978 treballa per mantenir la tradició escolta quedant els dissabtes a la tarda, fent les sortides trimestrals i els campaments de setmana santa i d’estiu.

Tot això es fa gràcies a la dedicació desinteressada dels caps que, amb la col·laboració dels pares i mares, inverteixen temps i il·lusió en aquest projecte. La majoria d’ infants i joves són de la ciutat de Manresa, havent-hi un equilibri entre nens i nenes. Tot i que anteriorment molts infants provenien de l’escola La Salle, actualment el grup s’ ha diversificat a escoles i instituts de tota la ciutat.

L’activitat es du a terme a l’escola La Salle de Manresa, ja que el fundador n’era un germà i ens va cedir una part del recinte per a poder desenvolupar aquesta activitat educativa. Això ens permet disposar d’unes instal·lacions (camps de futbol, bàsquet…) molt àmplies, a més d’estar situada pràcticament a les afores de Manresa, amb la qual cosa podem sortir del nucli urbà fàcilment.

La tasca que realitzem consisteix en preparar activitats dinàmiques de grup per tal d’oferir diversió i entreteniment, a l’hora que s’aprenen uns valors com l’amistat, el treball en grup, el respecte a la natura… tenim el repte de desenvolupar una tasca d’educació de forma coherent, adequada i motivadora per als nens i joves, tot donant-los la possibilitat de viure experiències significatives que els ajudin a desenvolupar-se com a persones. I també oferir als nens i joves la possibilitat de formar part d’un projecte viu i coherent amb el món i amb la societat actual.

L’Agrupament Escolta Cavall Bernat, forma part de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, moviment d’educació no formal que ofereix als nois i a les noies l’aventura de créixer, aprendre i fer projectes en grup a través del mètode escolta amb l’objectiu que es converteixin en persones compromeses, amb ganes de gaudir de la vida i de fer-la gaudir als altres.

I per saber moltes més coses sobre nosaltres, et convidem a llegir aquest llibret digital que vam preparar per a noves famílies!

I per si encara en vols saber més coses, pots mirar aquest vídeo on surten nens i nenes explicant com de bé s’ho passen al cau!